Hoe slapen met extensions?

hoe slapen met extensions tips

Slapen met extensions, hoe doe je dat?’ is een vraag die klanten ons vaak stellen.

Het is natuurlijk logisch dat mensen zich dit afvragen. Want schaadt het de lokken niet? Of is er geen voorkeursmethode om ermee te slapen?

Zeker wel. Want als u uw lokken gewoon los laat hangen, loopt u het risico om ’s morgens wakker te worden met flinke klitten in uw haar. Vooral daar waar u ze niet wil hebben, namelijk precies boven de aanhechtingen van de extensies zelf.

In dit artikel geven we u graag meer inzicht in het slapen met hairextensions.

Slapen met extensions zonder problemen

Om de kwaliteit van uw extensions zo goed mogelijk te blijven behouden, is het belangrijk om een aantal richtlijnen in uw achterhoofd te houden. Er zijn verschillende opties om uw haarverlengingen te beschermen tijdens de nacht:

1. Extensions vlechten

Eerst en vooral raden wij u aan om uw haar voor het slapen te vlechten. Dit bespaart u de volgende ochtend heel wat tijd.

Zodra u opstaat, borstelt u de haren voor een prachtige coupe. Begin gewoon onderaan de vlecht en werk zo geleidelijk aan naar de wortels toe.

Ingevlochten extensions zijn ideaal, want u staat gegarandeerd op met een prachtig volume in uw haar

2. Staart maken van extensions

Met een dikke elastiek kunt u uw extensions ook goed beschermen tegen nachtelijk woelen. Doordat de stof niet snijdend is in uw haar, zorgt het ervoor dat u geen haarbreuk krijgt van te strakke rekkers.

3. Extensions in een knot

Een knot of dot is erg handig om mee te slapen.

Geen haartjes in uw hals, alles is fijn bij elkaar boven uw hoofd ‘gepakt’.

U kunt alle kanten opdraaien zonder last te hebben of uw haren te voelen.

Ook in dit geval raden we u aan om een dikke elastiek te gebruiken.

Het is dus zeker een goede optie dat u een ‘wrong’ maakt en deze vastmaakt bovenop uw hoofd. Zo vermijdt u dat de extensions in de knoop raken. Bovendien is er dan geen krultekening van de vlecht zichtbaar.

Gewoon even borstelen en u staat weer op met een prachtige coupe.

4. Extensions vastmaken met een klem

Met een haarklem draait u uw haar gewoon en zet u het bovenaan vast. Wel is het aan te raden om de klem aan de kant vast te zetten waar u niet op slaapt. Anders voelt dit niet aangenaam aan.

Algemene verzorging

Uiteraard kraakt of staat uw kapsel niet alleen met de nachtelijke verzorging. Het is ook ontzettend belangrijk om ze overdag goed te behandelen.

Lees er meer over in het artikel ‘Hoe extensions verzorgen?‘.

Doe een beroep op de extensionsspecialist

De kappers van Kristof’s Hairstudio zijn opgeleid en geselecteerd door Extensielle, dé referentie voor extensions van de beste kwaliteit. U kunt dus genieten van de juiste werkwijze met het enige correcte materiaal.

Wij zijn dé dameskapper in regio Sint-Martens-Latem, Deinze en Nevele. In ons kapsalon zijn uw haarverlengingen in goede handen.

Wilt u meer weten over extensions?

Vul onderstaande gegevens in en we contacteren u snel terug.