Hair extensions beschermen tegen de zon: ultieme tips

hair extensions beschermen zon

U weet waarschijnlijk goed wat het effect van hitte tools is op uw haar… Tijdens een zon-, zee- en/of strandvakantie worden uw lokken vaker blootgesteld aan hitte, UV-stralen, chloor en zeewater. Dat heeft uiteraard een enorme impact op de uitstraling van uw haar. Helemaal als u extensies draagt. Lees daarom hier een aantal interessante tips om uw hair extensions te beschermen tegen de zon.

Hair extensions beschermen tegen de zon

Het is belangrijk is om uw extensions goed te verzorgen. Zo kunnen ze er mooi blijven uitzien en krijgt u er zo weinig mogelijk problemen mee. Zeker in de zomer is het slim om ze een net wat andere (en extra) verzorging te geven.

Let op met zonnebrandcrème

We houden allemaal van die heerlijke zonnestralen op onze huid. Let wel extra op met het bakken en braden als u extensions in hebt. Natuurlijk is het belangrijk om u goed in te smeren met een degelijke zonnebrandcrème, maar laat dit goedje niet (of zo weinig mogelijk) in contact komen met uw haarextensies.

Zeker blonde extensions kunnen in het slechtste geval verkleuren en dat wilt u uiteraard niet.

Let daarbij dus ook op met zonnecrème op uw handen. Ongemerkt gaat u namelijk vaak met uw handen door uw haar.

Ga voor bescherming tegen UV-straling

Extensions zou u zeker tegen UV-straling moeten beschermen wanneer u ermee in de zon gaat liggen. Er zijn diverse producten te koop met een extra UV-beschermer. Hiermee kunt u uw haar en extensies behandelen.

Tijdens het zonnen of wandelen/fietsen/sporten in de zon kunt u ook het best een petje of hoed dragen. Na het zonnen is het een optie om een verzorgend masker aan te brengen om uw haar en extensions te laten herstellen.

Bescherm ook tegen chloor en zout

Chloor en zout hebben een uitdrogende werking op uw haar. En al helemaal op uw extensions! Bereid de haarstukken dan goed voor op uw duik in het water:

  • borstel het haar goed uit
  • voeg beschermende olie toe
  • maak een vlecht

Alles om de extensions niet te laten klitten. Nog beter is uiteraard om te voorkomen dat uw extensions in aanraking komen met chloor en zout. 

Wilt u ook graag extensions laten zetten?

Voor het plaatsen van haarverlengingen kunt u bij ons terecht. Ons team is hierin gespecialiseerd. 

Heeft u al extensions en wilt u meer weten over het onderhouden ervan? Lees ook zeker deze artikels:

Interesse?

Vul onderstaande gegevens in en we contacteren u snel terug.